3 Şubat 2016 Çarşamba

Zürafaları lekeleme komitesi

Kaknt Kulübü ve Zürafaları Lekeleme Komitesi var. Zürafaları Lekeleme Komitesi' nin adı da, amaçları da beni ilgilendirdi :D

“Aramızda bazı arkadaşlar H.S.’ye ‘Kant Kulübü’ der ,“ diye sürdürdü Buzcam, “Kant’ı duydunuz mu hiç? Çok ünlü bir Alman felsefecisi. Bir gün yazdıklarını kendiniz okursunuz belki. Kant’ın üzerinde durduğu çok önemli iki ahlak ilkesi var. Birincisi, ahlak kuralı herkes için, her durumda ve her yerde geçerli olmalıdır, der. İstisnası olmaz, olursa kural olmaz. Yani örneğin yalan söylemenin kural olarak kötü olabilmesi için, hiç kimsenin, hiçbir zaman, hiçbir koşulda yalan söyleyememesi gerekir. İkinci ilke de şu: insanlar kendi başlarına birer amaçtır, başka amaçlar için araç olarak kullanılamazlar. Biz H.S. olarak yaptığımız her işte bu iki ilkeye uymaya öncelik veririz, özellikle de ikincisine.”


“Birileri. Zürafaları Lekeleme Komitesi adında bir örgüt.” “Sizden neden hoşlanmıyorlar?” diye sordu Su. “H.S.’nin amaçlarını yanlış buluyorlar, dünyanın düzelmesi konusunda bizimle aynı görüşte değiller. Ne yapacakları belli olmuyor. Bir gün uzun uzun anlatırım. Siz şimdilik dikkatli olun yeter.” 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder